Reinsalu: NATO jääb maailma võimsaimaks sõjaliseks jõuks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Urmas Reinsalu.
Pildil Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles täna NATO parlamentaarse assamblee kevadistungil esinedes, et NATO peab ka majanduslikult rasketel aegadel säilitama sõjalise jõu kõikide oma liikmete kollektiivseks kaitseks.

Reinsalu ütles kõnes, et Eesti on oma geopoliitilist asendit arvestades välja töötanud mõistliku riigikaitsemudeli, mis toetub kahele võrdselt olulisele sambale.

«Eesti riigikaitse kilbiks on esmane iseseisev kaitsevõime ja mõõgaks NATO kollektiivkaitse,» ütles kaitseminister Parlamentaarse Assamblee kaitse- ja julgeolekukomitee istungil.

Reinsalu sõnul kinnitas Chicago tippkohtumine taaskord, et NATO põhialuseks jääb ka edaspidi kõikide oma liikmete kollektiivne kaitse.

«Selleks peab NATO säilitama kõik vajalikud sõjalised võimed ja koostegutsemisvõimelised üksused. Me ei tohi lasta eelarveaukudel muutuda lünkadeks meie kaitsevõimes,» nentis Reinsalu.

«Olen veendunud, et NATO jääb ka tulevikus maailma võimsaimaks sõjaliseks alliansiks, kuid selleks peavad kõik liitlased ühiselt pingutama nii poliitiliselt, sõjaliselt kui ka rahaliselt,» lisas kaitseminister.

Reedest esmaspäevani Tallinnas toimuval NATO parlamentaarse assamblee kevadistungil arutavad NATO liikmesriikide parlamendisaadikud ning külalised allianssi tegevust pärast Chicago tippkohtumist, julgeolekuküsimusi Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, suhteid rahvusvaheliste organisatsioonidega ning küberjulgeolekut ja tarka kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles