Uurija: Hyvinkää tulistaja profiil erineb saritulistajate omast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilipud Hyvinkää linnavalitsuse ees on leina tõttu pooles mastis.
Riigilipud Hyvinkää linnavalitsuse ees on leina tõttu pooles mastis. Foto: SCANPIX

Veretöö uurimist juhtiv keskkriminaalpolitsei komissar Mika Ihaksinen rääkis Ilta-Sanomatele, et tulistaja profiil erineb teiste saritulistajate omast.

«Ta pole mingite äärmustega seotud,» lisas politseinik. Hyvinkääl tulistanud 18-aastane nooruk näib samasugune, nagu ta eakaaslasedki.
Sõbrad on juhtunust üllatunud, kuna nende sõnul polnud tal mingeid poliitilisi ega ideoloogilisi põhimõtteid, mis oleksid tema elu juhtinud, jutustas Ihaksinen.

Nad kirjeldavad teda vaikse ja tagasihoidlikuna. Ta elas koos vanematega maal, seal käidi ka jahil. Noorel mehel endal relvaluba polnud.

Politsei on uurinud välja, et nooruk lahkus üleeile õhtul pubisse jäänud sõprade juurest ja lubas minna koju. Varsti pärast seda oli ta aga katusel ja hakkas tulistama tänaval olnud inimesi.

Politsei jõudis eile küsitleda ligikaudu kümme inimest. Täna kuulatakse taas üle ka veretöö tõenäoline korraldaja ise ja ka tema pereliikmed.

Motiivi osas pole endiselt mingit selgust. Ihaksineni sõnul saab praegu oletada, et nooruk tegutses üksinda, vahendas yle.fi.

Ööl vastu eilset Hyvinkää kesklinnas aset leidnud tulistamine nõudis vähemalt kaks elu, lisaks sai haavata seitse inimest. Väga raskes seisundis on 23-aastane naispolitseinik, kes saabus veretööpaigale esimesena ja vaatamata kuulivestile sai üliraskelt haavata.

Praeguseks on teada, et nooruk oli varastanud lukustatud relvakapist kolm tulirelva. Ühe said politseinikud kätte katuselt, teine saadi kätte arvatava tulistaja tabamisel.

«Kolmas relv leiti looduses olnud peidukohast, mis jäi eramu lähistele, kust ta relvad oli varastanud,» jutustas Ihaksinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles