Prokurör Michalit lähipäevil üle ei kuula

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigiprokurör Heili Sepp ei ole reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michalit ja riigikogu liiget Kalev Lillot Reformierakonna rahastamist puudutava kriminaaluurimise raames veel ülekuulamisele kutsunud ning see pole tal ka esialgu plaanis.

«Ilmselt mitte veel lähipäevil, võib-olla mitte ka veel sel nädalal,» ütles riigiprokuratuuri avalike suhete juht Katrin Lunt Postimehele. «Teisi tunnistajaid on omajagu ja nende ülekuulamine võtab aega. Prokurör tahab kohtumiseks Michaliga valmistuda põhjalikult,» selgitas ta.

Inimesi, kes praegu ülekuulamisele kutsutud, ei taha prokuratuur nimetada. «Enamasti on need inimesed, kes on ise endast teada andnud [prokuröri üleskutse peale – toim.],» ütles Lunt.

Läbiotsimisi peale Reformierakonna kontori pole praeguseks rohkem tehtud, kas ja millised plaanis on, prokuratuur välja ei ütle.

Riigiprokuratuur algatas kriminaalmenetluse möödunud teisipäeval Silver Meikari artikli põhjal, milles ta tunnistas, et on oma nimel annetanud erakonnale talle teadmata päritolu raha. Prokurör Heili Sepp kutsus üles kriminaalmenetluse raames endast teada andma ka teistel sarnastest skeemidest teadlikel inimestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles