Saksa toll avastas Eesti kaudu tulnud autost võltskaupa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud
Saksa politseinikud Foto: Caro / Scanpix

Saksa tolliametnikud avastasid neljapäeval Berliini lähedal Ludwigsfeldes 24 tonni Hiinas valmistatud võltsitud kaubamärgiga kaupa, mis oli Saksamaale jõudnud Eesti kaudu.

Saksa tolliameti pressiesindaja Detlef Szesny sõnul on praeguseks kindlaks tehtud, et võltskaup on valmistatud Hiinas, see jõudis Saksamaale Eesti kaudu ning pidi minema ühele Erfurtis asuvale firmale.

Toll avastas veoauto koormast 24 tonni võltsitud Adidase, Nike ja Puma kaubamärkidega tooteid, mis olid pakitud 989 pappkasti. Võltsitud kaubamärkidega toodete seas oli 346 000 paari sokke ning 112 860 paari kindaid, teatas Saksa tolliamet.

Toll avastas võltsitud kaubapartii tavakontrolli käigus. Tolliametnikud suunasid kontrolli viis veoautot, millest neljas vastas kaup saatedokumentidele. Viienda auto koormast tuli päevavalgele suur kogus võltskaupa.

Saksa tolliamet ei soovinud täpsustada, kas võltsitud kaubapartiiga veoauto on Eesti numbrimärkidega ja millise riigi kodakondsusega on veoauto juht. Samuti ei ole veel selge, kas võltskaup saabus Saksamaale Eestist või kasutati Eestit vaid transiidimaana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles