Venekeelsed koolid kutsuvad üles meelt avaldama

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelne aabits.
Venekeelne aabits. Foto: Liis Treimann / Postimees

Neli Tallinna gümnaasiumi saatis Eesti valitsusele ja rahvale adresseeritud pöördumise, milles tunnevad muret eestikeelse õppe pärast venekeelsetes koolides. Pöördumises kutsutakse üles tulema kolmapäeval Toompeale meelt avaldama.

Tallinna Tõnismäe Reaalkooli, Haabersti Vene Gümnaasiumi, Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi ja Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi hoolekogud saatsid täna pöördumise seoses eestikeelsele õppele üleminekuga.

Kirjas seisab, et pöördujad pooldavad ja hindavad eesti keele valdamist ning õpetamist-õppimist, kuid nad ei taha olla rahul sellega, et see saab toimuma koolides teiste ainetundide arvelt.

«Et meie lapsed õpiksid gümnaasiumis vene keeles, tuleneb soovist tagada neile konkurentsivõimeline haridus ja laiapõhjalised ainelised teadmised oma emakeeles, mis ei välistaks ka osade ainete õpetamist eesti keeles,» märgitakse.

«Me soovime, et õppeprogrammidesse tehakse muudatused eesti keele süvendatud õppe toimumiseks ning me soovime, et eesti keele õpe oleks läbimõeldum ja täiuslikum juba põhikoolis õppijale.»

«Me pöördume Eesti Vabariigi Valitsuse poole palvega rahuldada koolide hoolekogude taotlused, vene õppekeele olemasoluks gümnaasiumiastmes, ning seda peamise õppekeelena.»

Nelja kooli hoolekogud kutsuvad üles 30. mail kell 17.00 tulema Toompea Lossi ette rahulikule meeleavaldusele, et seeläbi väljendada riigikogule ja üldsusele oma muret laste tuleviku pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles