Viljandimaal avastati 149 taimega kanepikasvatus

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepikasvatus.
Kanepikasvatus. Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse ametnikud pidasid kinni kaks meest, kes kasvatasid Viljandimaal Tarvastu vallas nende kasutuses olevas talumajas kanepitaimi.

Talumaja ja selle ümbruse läbiotsimise käigus võtsid narkopolitseinikud ära kokku 149 kanepitaime.

Kanepikasvatuse kohta sai politsei vihje kodanikult, keda Lõuna prefektuur tänab kodanikujulguse eest.

Kriminaalpolitseinikud läksid koheselt saadud vihjet kontrollima ning antud talumaja lähistelt leidsid nad mitu peenart, millel kasvasid kanepitaimed, lisaks ka erinevaid anumaid, millesse olid istutatud kanepitaimed.

Talumajast leiti kanepivarsi ja -lehti, rohelist taimset puru, seemneid, mitmeid potte, millesse olid istutatud kanepitaimed ning hulganisti erinevaid esemeid, mis viitavad kanepitaimede kasvatamisele.

Kriminaalpolitseinikud pidasid kaks kuriteos kahtlustatavat meest juba samal päeval kinni. Nendeks on Soome kodanikud vanuses 28 ja 29 eluaastat. Ühte meestest on juba 2009. aastal Soomes karistatud kanepitaimede kasvatamise eest, teine varem kriminaalkorras karistatud ei ole.

Asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb unimaguna, kanepi ja kokapõõsa ebaseaduslikku kasvatamist. Süüdimõistmisel saab selle teo eest karistada vangistusega kuni viie aastani. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles