Valitsus ERRi uut maja strateegiliste investeeringute nimekirja ei lülita

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Erik Nobeli (Nobel arkitekter AS) visioon, mille järgi rahvusringhäälingu uut maja hakatakse ehitama.
Arhitekt Erik Nobeli (Nobel arkitekter AS) visioon, mille järgi rahvusringhäälingu uut maja hakatakse ehitama. Foto: ERR

Rahvusringhäälingu (ERR) uue maja ehitust pole võimalik tagantjärele enam riigile oluliste investeeringuobjektide nimekirja lisada, kirjutas rahandusminister Jürgen Ligi ERRi juhatuse esimehele Margus Allikmaale.

«Mõistame Teie muret, mis on seotud Eesti Rahvusringhäälingu uue maja ehitusega. Kahjuks ei olnud võimalik kirjas toodud ettepanekut rahuldada, kuna riigi eelarvestrateegia 2013-2016 menetlusel Vabariigi Valitsuses leidsid kajastamist vaid varasemalt otsustatud ja Vabariigi Valitsuse poolt heaks kiidetud uued investeeringud,» kirjutas Ligi Allikmaale saadetud vastuses.

ERRi juht Margus Allikmaa saatis aprillis peaministrile, rahandus- ja kultuuriministrile ettepaneku lülitada rahvusringhäälingu uus maja riigi järgmise nelja aasta eelarvestrateegias strateegiliste investeeringute nimekirja ning pakkus välja kolm eri võimalust maja ehituse rahastamiseks. Pikas perspektiivis pidas ta kõige odavamaks seda, kui ERR ehitaks hoone ise ja võtaks selleks pangalaenu.

Samas nentis Allikmaa, et ehitus suurendab ERRi kohustusi ca 5-6 miljoni euro võrra aastas, mida praegune ERR-i eelarve välja ei kannata ning sel juhul oleks vaja suurendada ERR-i eelarve neljal järjestikkusel aastal 7 protsenti.

«Isegi, kui Vabariigi Valitsus peaks asuma seisukohale, et uue ringhäälinguhoone püstitamine järgneva viie aasta jooksul on mõeldamatu, on ka selleks vaja selgesõnalist otsust. Sellisel juhul tõstame projekti riiulile, külmutame kõik arendustegevused ja raha, mis muidu investeeriksime tööprojekti jms, paigutaksime ümber (järjest kiiremini) vananevasse tootmistehnikasse,» kirjutas Allikmaa aprillis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles