Allikmaa: ERRi uue maja nimekirjast väljajäämine oli ootuspärane

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa.
Margus Allikmaa. Foto: Mihkel Maripuu

Otsus, et valitsus ERRi uut maja strateegiliste investeeringute nimekirja ei lülita, oli ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul suhteliselt ootuspärane, mistõttu pole tänavu ühtegi uut projekteerimisetappi avatud.

«See oli suhteliselt ootuspärane otsus. Kui riigil ikkagi täna raha ei ole ja eelarvetasakaal on oluline, siis noh... me ei suuda isegi ERMi valmis ehitada,» sõnas ta. «Oleks imelik, kui rahvusringhääling ERMist mööda liiguks.»

Allikmaa sõnul pole seetõttu sel aastal ühtegi uut projekteerimisetappi avanud, vaid kogu projekteerimistegevus on aasta algusest sisuliselt külmutatud.

«Tuleb oodata paremaid aegu ja niikaua tuleb olemasolevaid majasid käigus hoida,» tõdes ta. «Me kindlasti arutame seda nõukoguga, et mis edasi saab.»

Ta meenutas, et ERRi uut maja on strateegiliste objektide nimekirja ka varem soovitud sisse panna, kuid see pole õnnestunud. «Oleme järjekorras ja ootame,» kinnitas ta.

Allikmaa sõnul pole ERR uue maja jaoks ise raha kõrvale pannud, kuid niipalju kui 2007. aastast on riigieelarvest antud, on projekteerimiseks kulutatud.

«Meil on eelmise aasta kasutamata jääki ja selle arvelt maksame eelmise aasta lõpetamata tööde eest,» sõnas ta. «Selle aasta projekteerimisrahad on ootel ja ilmselt jäävadki ootele.»

Allikmaa saatis aprillis peaministrile, rahandus- ja kultuuriministrile ettepaneku lülitada rahvusringhäälingu uus maja riigi järgmise nelja aasta eelarvestrateegias strateegiliste investeeringute nimekirja. Rahandusminister Jürgen Ligi saadetud vastuses seisab, et seda ei ole seda võimalik teha, kuna riigi eelarvestrateegia 2013-2016 menetlusel Vabariigi Valitsuses leidsid kajastamist vaid varasemalt otsustatud ja Vabariigi Valitsuse poolt heaks kiidetud uued investeeringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles