Kaitseväe kolonn võib homme häirida liiklust Narva maanteel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe soomukid.
Kaitseväe soomukid. Foto: Raigo Pajula

Homme ennelõunal alustavad Tapalt Narva poole liikumist  aastapäeva paraadil osalevate sõidukite kolonnid, kaitsevägi palub kaasliiklejatelt mõistvat suhtumist.

Kolonnid alustavad liikumist Tapalt kell 10.50 ja liiguvad mööda Peterburi maanteed, teatas kaitseväe peastaap.

Esimesena alustab liikumist suurtükipataljoni kolonn, sellele järgnevad õhutõrjepataljoni ja Scoutspataljoni kolonnid ning Kuperjanovi jalaväepataljoni kolonn. Viru jalaväepataljoni kolonn alustab liikumist pärast kella 13 Jõhvist.

Kaitsevägi palub nendel marsruutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodab liiklejate mõistvale suhtumisele.

Paraadil osalevad jalaväeüksused sõidavad Narva tellitud bussidega, mis kolonnis ei sõida.

Kaitseväe paraad algab 24. veebruaril Narvas Peetri platsil kell 11.

Paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots ja võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves. Paraadi rivistab Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem.

Paraadväljakule Peetri platsil on üles rivistatud 755 kaitseväelast, kaitseliitlast ja piirivalvurit. Paraadil osaleb üle 1200 kaitseväelase.

Paraadil osalevad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli, staabi- ja sidepataljoni, vahipataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni, Viru jalaväepataljoni, mereväe, piirivalveameti, Kaitseliidu, Scoutspataljoni, õhutõrjepataljoni ja suurtükipataljoni üksused ning kaitseväe ja piirivalve orkestrid. Õhuvägi ja kaitseväe Võru lahingukool on esindatud liputoimkondadega .

Scoutspataljoni jalaväekompanii osaleb paraadil 16 PASI-soomukil. Suurtükipataljon näitab 122-mm haubitsate patareid ja 155-mm haubitsate patareid. Õhutõrjepataljon on paraadil esindatud 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketikompleksi MISTRAL patareiga. Viru jalaväepataljon osaleb paraadil lisaks jalaväekompaniile tankitõrjeraketisüsteemidega MAPATS ja MILAN.

Kuperjanovi jalaväepataljonist on paraadil lisaks jalaväekompaniile 120-mm miinipildujate patarei. Kaitseliit on esindatud lisaks jalaväeüksusele veel 81-mm miinipildujate patareiga.

Üksuste rivistamine Peetri platsile ja Malmi tänavale algab 24.veebruaril kell 10. Pärast paraadi kuni kella 14 on kaitseväe relvastus ja tehnika välja pandud kõigile huvilistele vaatamiseks Narvas Geneva kultuurikeskuse esisel parkimisplatsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles