Michali ja Lillo kuulab prokuratuuri asemel üle keskkriminaalpolitsei

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Sepp
Heili Sepp Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna rahastamisskandaali puhkemise järel algatatud kriminaalmenetluses kuulab Reformierakonna eelmise peasekretäri, justiitsminister Kristen Michali ning varem erakonna büroos töötanud riigikogu liikme Kalev Lillo riigiprokuratuuri asemel üle keskkriminaalpolitsei.

Riigiprokuratuuri teatel kuulab juhtiv riigiprokurör Heili Sepp üle vaid üleskutsest tulenevalt otse tema poole pöördunud inimesed. Teised tunnistajad, sealhulgas Michali ja Lillo, kuulab üle keskkriminaalpolitsei.

Eelmisel nädalal kutsus prokurör endast teada andma kõiki inimesi, kel on pakkuda Reformierakonna annetuste kohta samalaadseid infokilde nagu rahastamisskandaali põhjustanud Silver Meikaril.

«Kui nad on kaasa läinud juba toimiva skeemiga, nad ei ole seda ise loonud või organiseerinud, siis on avalikes huvides neid pigem mitte vastutusele võtta,» kinnitas Sepp toona ja lisas, et kui kriminaalne tegu on aset leidnud, on prokuratuuri huvi jõuda skeemi organisaatoriteni.

Reformierakonda kuuluv riigikogu endine liige Silver Meikar kirjutas nädala eest Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Arvamusloo ilmumise järel alustas riigiprokuratuur kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumist. Kriminaalasja uurimisasutuseks määras prokuratuur keskkriminaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles