Tapa turbarabas üksinda tehnikat remontinud mees hukkus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freesturba kogumine turbarabas. Foto on illustreeriv.
Freesturba kogumine turbarabas. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eile hukkus Tapa turbarabas 63-aastane mees, kes üksinda remontis turbarabas töötamise tehnikat. Saadud vigastuste tagajärjel suri kannatanu soojakus saja meetri kaugusel töökohast.

OÜ Rakvere Põllumajandustehnikas töötanud mehe surnukeha leidsid lõunavaheajale tulnud kaastöötajad. Kohale saabunud kiirabi tuvastas mehe surma. Politsei andmetel olid hukkunul sisemiste elundite rängad hulgivigastused.
 Kannatanu remontis traktorit, mille taga oli tõstuk, millega kände juuritakse, teatas tööinspektsioon.

«Eeldatavasti põhjustas õnnetuse see, et mees käivitas traktori, kuid sisse oli jäänud tõstukinoole käivitamise juhthoob ning kannatanu sai löögi tõstukinoolelt,» selgitas juhtunut uuriv tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Tiit Tabor.

«Tehnikat remontides tuleks enne mootori käivitamist kindlasti üle kontrollida, et juhthoovad on neutraalses asendis,» ütles Tabor.

Käesoleval aastal on tööinspektsioonis registreeritud 1505 tööõnnetust, lisaks on uurimisel veel 221 õnnetusjuhtumi asjaolud. Surmaga on lõppenud seitse tööõnnetust, lisaks on täpsustamisel kolme surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles