Tehver: poliitika tegemine ja erakondade tegevus tuleb lahus hoida

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimispidu oktoobris 2009. Pildil Kristen Michal, Rain Rosimannus ja Andrus Ansip.
Reformierakonna valimispidu oktoobris 2009. Pildil Kristen Michal, Rain Rosimannus ja Andrus Ansip. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

«Poliitika tegemine ja kitsam valdkond sellest - erakondade tegevus - tuleb hoida lahus,» rõhutas ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees Jaanus Tehver.

«See on omaette küsimus, kas Eesti vajab erakonnastumist, kas Eesti on jõudnud sellele tasemele, kust edasiarenemine pole enam mõistlik ja poliitika tegemiseks tuleks leida muid viise,» rääkis ta ETV saates «Vabariigi kodanikud».

Tehver selgitas, et erakonnad on selline poliitika tegemise viis, millel oma spetsiifika, mis pärsib teatud ühiskonnas vajalikke tegevusi, mida lihtsalt pole võimalik erakonnas teha ehk aktiivset ja sõnakat aktivismi.

Tehveri hinnangul ei ole poliiitikasse tulemine või selle tegemine samastatav uue erakonna loomisega, erakonnastumisega või erakonna toetamisega.

Professor Raivo Vetik ennustas, et uus erakond Eesti lähiajal igal juhul tekib, talle meenutas praegune olukord aega kümme aastat tagasi, mil sotsiaalteadlased tulid välja «Kahe Eesti» avaldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles