Taagepera: Ansip kõrvaldas tulemüüri enda ja Michali vahelt

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera.
Rein Taagepera. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu Ülikooli riigiteaduste emeriitprofessori Rein Taagepera hinnangul kõrvaldas Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip oma esmaspäevase sõnavõtuga enda ja partei endise peasekretäri ning nüüdse justiitsministri Kristen Michali vahelt tulemüüri ning on nüüd asjaga seotud.

«Huvide konflikt ei tähenda, et ollakse süüdi, vaid justiitsministrina ma mõeldavalt võiksin asjaajamist mõjutada, kus minu nime on mainitud ja järelikult ma tõmbun tagasi,» selgitas Taagepera, kelle hinnangul justiitsminister ja Reformierakonna endine peasekretär Kristen Michal peaks praegu oma ametist loobuma, «Aktuaalses kaameras», vahendas ERR Uudised.

1992. aastal presidendiks kandideerinud Rein Taagepera märgib, et isegi kui erakonna esimees ei tea kahtlastest rahatehingutest, siis küpses demokraatias vastutab ikkagi juht, aga kuna peaminister Andrus Ansipi võimalik mõju prokurörile on väiksem kui justiitsministril, siis Ansipi tagasiastumist Taagepera siiski veel vajalikuks ei pea, sest enne tuleks ära oodata kriminaaluurimise tulemused.

«Ta käitus soliidselt alguses, just kui ta ei võtnud seisukohta, eile ta võttis tema seisukohast väga kahetsusväärselt seisukoha ja sellega kõrvaldas tulemüüri Michali ja enda vahel. Nüüd, kus ta on seisukoha võtnud selles küsimuses, on juba tema seotud, üleeile ta veel ei olnud,» rääkis professor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles