Rahastamissüsteemi muudatusi hakkab ette valmistama põhiseaduskomisjon

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus fraktsioonide juhid hommikuks enda juurde, et arutada, kas kehtivad seadused vajavad erakondade rahastamise nõuete osas muutmist.
Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus fraktsioonide juhid hommikuks enda juurde, et arutada, kas kehtivad seadused vajavad erakondade rahastamise nõuete osas muutmist. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu esimehe Ene Ergma juures erakondade rahastamisküsimusi arutanud fraktsioonide juhid otsustasid pöörduda põhiseaduskomisjoni poole, et ette valmistada vajalikud seadusemuudatused.

Isamaa ja Res Publica Liidu riigikogu fraktsiooni esimehe Kaia Iva sõnul tõdesid saadikurühmade juhid kohtumisel, et  erakondade rahastamise ja kontrolli küsimustes ei tohi tormata seadusi uisapäisa muutma, vaid võimalikud lahendused ja nende mõju peavad olema põhjalikult läbi arutatud.

Iva sõnul otsustati pöörduda põhiseaduskomisjoni poole ning paluda komisjonil koguda kõigilt parteidelt, aga ka teistelt huvigruppidelt kokku seisukohad ja töötada välja seadusemuudatused. Tema kinnitusel peaksid muudatused saama riigikogus vastu võetud selle aasta lõpuks.

«Tuleb arvestada, et järgmise aasta sügisel ootavad ees uued kohalikud valimised, mis survestavad erakondi taas rohkem kulutama. Selleks ajaks peab kontroll olema täpsustatud,» ütles Iva.

Seni on poliitikud olnud eri meelt, kas ja kuidas tuleks annetamisskeemide avalikuks tuleku järel parteide rahastamise ja järelevalve korda muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles