Savisaar: alustada tuleks kaadrimuudatustest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles kolmapäevasel pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates, et tema hinnangul tuleks äsjaste skandaalide lahendamist alustada kaadrimuudatustest.


Kõigepealt tuleks Savisaare arvates ametist vabastada kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg ja riigi peaprokurör Norman Aas.

«Teil on õigus selles mõttes, et need skandaalid nõuavad lahendusi, mitte summutamist ja see kehtib ka erakondade rahastamise suhtes. Ma eile vaatasin, kuidas läks elamislubade jagamise uurimiseks moodustatud riigikogu komisjoni istung ja see valmistas mulle tõsise pettumuse. Muidugi oli tore vaadata, kuidas neli meest üksteise selga pesid ja üritasid seebivahtu ka ajakirjanike suunas pritsida. Aga see, et see komisjon näitas, et riigikogu liikmed ei olnud seotud ja ministrid ei olnud teadlikud ja üldse peale Stelmachi ei ole kellelgi mingit süüd. Noh, kui nende komisjonide töö annab ainult niisuguse tulemuse, siis ma midagi head sellest küll ei oota,» ütles Savisaar vastuseks küsimusele, kuidas peaks muutma erakondade rahastamise süsteemi äsjaste skandaalide valguses.

«Mina arvan, et praegu olemasoleva süsteemi juures mingeid paremaid tulemusi sealt ei tulegi. Ei elamislubadega kauplemise ega erakondade rahastamise ega muus asjas. Ma täiesti mõistan Keskerakonna peasekretär Priit Toobalit, kui ta eile nõudis, et Ansip tagandaks Raivo Aegi ja Norman Aasa,» lisas ta.

«Ma usun, et koos muudatusega kaadrites tulevad muudatused ka suhtumises nendesse skandaalidesse ja leitakse lahendused. Aga alustada tuleb kaadrialaste muudatustega, kõik muu on lihtsalt jutt,» kinnitas Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles