Ansip: paranoia annetuste teemal on ületanud mõistlikkuse piiri

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula

Peaministri ja Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi hinnangul on varjatud annetuste skandaali tõttu meedia püüdnud kõigist annetajatest teha kuriteo kaasosalise.

ERRi uudisteportaali küsimusele, kas ta on veendunud, et kõik Reformierakonnale annetanutest on teinud seda oma vahenditest, vastas Ansip, et ta peab lähtuma heast usust.

Peaminister rõhutas, et annetamine on hea ega ole kindlasti kuritegu ega väärtegu. «Pelgalt fakt, et annetatud on mitmes erinevas osas, mitme erineva pangaülekandega, ei viita kuriteole, sest väga paljudel on olemas pangalimiidid,» sõnas peaminister.

«See paranoia, millest lähtudes otsitakse igasuguseid viiteid kurjadele kavatsustele annetuste puhul, on ületanud praeguses meediakäsitluses igasuguse mõistlikkuse piiri,» kõlas Reformierakonna esimehe seisukoht.

Skandaal Reformierakonna kahtlaste annetuste teemal vaibumise märke ei näita, ent peaministrit ennast lähiajal ilmselt senise aktiivsusega sel teemal sõna võtmas ei näe. Täna sõitis Ansip Saksamaal Starlsundis toimuvale Läänemere maade nõukogu valitsusjuhtide tippkohtumisele, sealt sõidab ta edasi Rumeeniasse Euroopa ühtekuuluvuspoliitika sõprade tippkohtumisele. Bukarestist naaseb Ansip reede hilisõhtul. Pärast seda läheb peaminister nädalasele puhkusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles