Rootsi advokaat: Assange antakse varem või hiljem välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange'i nägu kleebituna Ühendkuningriigi lipule täna Londonis ülemkohtu hoone ees.
Julian Assange'i nägu kleebituna Ühendkuningriigi lipule täna Londonis ülemkohtu hoone ees. Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange antakse varem või hiljem Rootsile välja ning talle võidakse esitada süüdistus juba suvel, ütles Assange'i väidetavate ohvrite advokaat täna.

Briti ülemkohus otsustas täna, et Assange'i võib Rootsile välja anda, kuid väljaandmine lükati 14 päeva edasi, et anda tema advokaatidele võimalus juhtum uuesti avada.

«Otsus Assange välja anda oli oodatav. Paraku lükati see taas edasi, kuid varem või hiljem antakse ta välja,» ütles advokaat Claes Borgström. «Süüdistuse esitamist on oodata üsna kiiresti pärast seda, kui ta siia jõuab, võib-olla kuu aja jooksul.»

Assange ei eita seksuaalsuhet kahe WikiLeaksi vabatahtlikuga 2010. aasta augustis Rootsis toimunud Wikileaksi seminari ajal, kuid väidab, et need toimusid vastastikusel kokkuleppel ning et katsetel tema väljaandmist saavutada on poliitilised motiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles