Kaks kõrgkooli ühinevad ülikoolidega

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereakadeemia
Mereakadeemia Foto: Egert Kamenik

Tallinna Pedagoogiline Seminar ühineb Tallinna Ülikooliga ja saab selle kolledžiks, edasi minnakse ka plaaniga liita Eesti Mereakadeemia Tallinna Tehnikaülikooli kolledžiks.

Pedagoogilise seminari ja Tallinna Ülikooli läbirääkimised algasid 2011. aasta sügisel ja on nüüd jõudnud eduka lõpuni, haridusministeerium pidas ühinemist otstarbekaks ning on ette valmistanud materjalid valitsuse vastava otsuse vormistamiseks.

Ühiselt leiti võimalused koolieelse lasteasutuse õpetaja, noorsootöö ning sotsiaaltöö õppekavade arendamiseks. «Oleme seisukohal, et ühinemine Tallinna Ülikooliga on kasutoov mõlemale osapoolele. Tallinna Ülikooli kolledžina säilitame kindlasti oma tugevused nagu näiteks õppekavad, akadeemiline võimekus, lõpetajate maine tööturul. Samas loodame saada lisaressurssi rahvusvahelistumiseks ja arendustegevuseks,» ütles Tallinna Pedagoogilise Seminari rektori Koit Nõlvak.

Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land tundis heameelt, et ühinemine võimaldab tugevdada õpetajakoolitust ja samas laieneb ülikooli tegevus ka väga perspektiivikasse noorsootöö valdkonda. «Oleme üheks ülikooli eesmärgiks seadnud õppe- ja teadustöö parema sidustamise praktikaga, selles vallas on meil ehk TPS-ilt midagi õppida.»

Mereakadeemia tehnikaülikooli rüppe

Eile toimus ka Eesti Mereakadeemia hetkeolukorda analüüsiva ja tulevikku kavandava ühiskomisjoni koosolek, millel peeti vajalikuks põhjalikumalt edasi tegelda kavaga, mille alusel on võimalik Eesti Mereakadeemia tegevuse jätkamine Tallinna Tehnikaülikooli kolledžina.

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmetsa hinnangul on merendushariduse tulevikku võimalik tagada kõige paremini akadeemiliselt iseseisvas ülikooli asutuses. Samas kaalutakse ka muid koostöövariante.

«Mereakadeemia jätkab iseseisva õppeasutusena vähemalt 2013. aasta suveni ning edasine tegutsemisvorm sõltub läbirääkimiste tulemustest. Kõik osapooled peavad vajalikuks kõrgel tasemel ja Eesti vajadustele vastava merehariduse tagamist nii lühemas kui ka pikemas perspektiivis,» ütles Laidmets.

Ühiskomisjoni kuuluvad mereakadeemia, Tallinna Tehnikakõrgkooli, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, haridusministeeriumi ja TTÜ esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles