Siseministeeriumi struktuurimuudatused said valitsuse heakskiidu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeerium
Siseministeerium Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Valitsus kiitis neljapäeval heaks siseministeeriumi põhimääruse muudatused, mille kohaselt kasvab kahe võrra nii asekantslerite kui osakondade arv.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel kasvab asekantslerite arv kolmelt viieni, kuna senise sisejulgeoleku asekantsleri ülesanded jagatakse sisejulgeolekupoliitika, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika ning päästepoliitika asekantsleri vahel. Asekantslerid keskenduvad turvalisusvaldkonnas kindla suunaga poliitikate väljatöötamisele ning ka neile alluvad osakonnad muutuvad oma ülesannetes valdkonnapõhisemaks.

Samuti suureneb põhimääruse muudatustega ministeeriumi osakondade arv, kuna praeguse korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonnast lahutatakse sisejulgeoleku poliitika valdkond ning õigus- ja haldusosakond muudetakse varahaldus- ja hankepoliitika ning õigusosakonnaks. Kokku on ministeeriumis muudatuste järel senise 17 asemel 19 osakonda.

Struktuurimuudatuste vajadusele on tähelepanu juhtinud Ernst&Youngi jaanuaris valminud sisejulgeoleku valdkonna juhtimisanalüüs, mis tõi esile kitsaskohad ministeeriumi ning politsei- ja piirivalveameti vahelises ülesannete jaotuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles