Galojani kohtuasi jätkub septembris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Viktor Burkivski

Suurbritannia kohus otsustas täna, et Anna-Maria Galojani kohtuasi jätkub septembris ja siis tulevad kohtusse eestlanna kutsutud tunnistajad.

Kohus andis täna teada, et uuesti tullakse kokku septembris ja istungid toimuvad 10. ja 11. septembril. Seni jätkub Galojani esitatud dokumentide tõlge.

Septembris toimuval istungil peaks tunnistajatena üles astuma Galojani ema ja veel kaks inimest, kellest kumbki pole poliitik.

Lisaks pole endiselt selgust, kas septembris saab Galojani juhtum lahenduse, sest on võimalik, et otsuse tegemine lükkub jällegi edasi.

Anna-Maria Galojani advokaat ütles Chris Glewle, et nende hinnangul peab kohus originaalordenit tõenäoliselt mitteseaduspäraseks, kuid samas ei kavatse Galojan või advokaat midagi teha enne, kui see otsus on selgelt välja öeldud.

Samuti tuleb Eestisse Crown Prosecution Service esindaja, kes kohtub justiitsministeeriumi ametnikega, sest väidetavalt on Galojani esitatud dokumentides öeldud kohtuvaid asju mitme Eesti poliitiku kohta.

Kautsjonireegleid täna kohtus ei muudetud: Galojan peab kolm korda nädalas ilmuma politseijaoskonda ja ta ei tohi riigist lahkuda.

Oluline sündmus toimus ka eile, sest Briti ülemkohus jättis jõusse WikiLeaks asutaja Julian Assange´i väljaandmisotsuse Rootsile seoses väidetavate seksuaalkuritegudega ja nii lükati tagasi Assange'i väide, et Euroopa vahistamiskäsk, mille alusel väljaandmist taotletakse, on kehtetu.

See on oluline seetõttu, et Galojan kasutas oma kaitses sarnast ideed, kuid nüüd on olukord segasem.

Anna-Maria Galojani ei ilmunud 7. veebruaril Eestis vanglasse ning peeti Inglismaal Euroopa vahistamismääruse alusel kinni.

Naise väljaandmine Eestile otsustatakse Ühendkuningriigi ja Galojani advokaadi vahelises vaidluses.

Ühendkuningriigi kohtu otsuse, kas Galojan antakse Eestile välja või mitte, saab Eesti teada Interpoli kaudu.

Kui naine antakse Eestile välja, konvoeerib keskkriminaalpolitsei Galojani tagasi kodumaale, kus naine peab asuma kandma oma viiekuulist vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles