Aas: annetusskandaali tõendite kogumine on nagu pusletükkide sättimine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas
Norman Aas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokurör Norman Aas võrdles annetusteskandaali puudutavat kriminaalmenetlust pusletükkide kokkupanemisega, kuna vaadata tuleb risti vastukäivaid ütlusi ning muude tõendite abil kindlaks teha, kelle versioon on õige.

Aas rääkis ETV saates «Kahekõne», et see kriminaalmenetlus on teistest korruptsioonikahtluse tõttu algatatud menetlustest mõnevõrra erinev, sest tavaliselt eelneb pikk jälitustegevus, tõendid on teada ning prokuratuur plaanib järgmisi samme pikalt ette, vahendas ERR Uudised.

«See menetlus erineb teistest seetõttu, et esiteks on suure avalikkuse tähelepanu all iga meie samm ja teiseks tõendite kogumine on hoopis teistsugune, mistõttu ka tunnistajate ütlustel on selles protsessis suurem kaal kui teistes asjades,» märkis Aas.

Ta lisas, et just seetõttu tegi prokuratuur omaltpoolt ka üleskutse, et kõik, kes teavad midagi parteide ebaseadusliku rahastamise kohta, peaksid nende poole pöörduma, ning kui tegemist ei ole skeemide põhiorganisaatoritega, pakutakse neile immuniteeti.

«Tänaste tõendite pinnalt, mis on eelkõige saadud neilt inimestelt, kes on prokuratuuri pöördunud, on teatud pilt meil välja kujunenud, aga kindlasti tuleb seda edasi kontrollida,» nentis peaprokurör.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles