Esialgu riigikogus Reinsalu pakutud rahastamistöörühma ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu
Kaitseminister Urmas Reinsalu Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Kui kaitseminister Urmas Reinsalu pakkus esialgu välja, et erakondade usalduse taastamiseks võiks moodustada töörühma, siis selle asemel jätkatakse Ene Ergma algatusega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu pakkus möödunud nädalal, et erakondade usalduse taastamiseks võiksid parlamendierakonnad moodustada töörühma, mis pakuks kiiresti lahendusi.

IRLi kommunikatsioonijuht Gerrit Mäesalu ütles BNSile, et praeguse seisuga ei ole plaanis moodustada komisjoni, mis dubleeriks riigikogu esimehe Ene Ergma algatust. Ergma kutsus nädala keskel kokku fraktsioonide esimehed ja ülejäänud riigikogu juhatuse liikmed. Lepiti kokku, et fraktsioonid esitavad sügiseks põhiseaduskomisjonile oma ettepanekud erakondade rahastamise teemadel.

Peaministrit asendanud kaitseminister Urmas Reinsalu ütles 24. mail valitsuse pressikonverentsil, et riigikogus moodustatav komisjon peaks olema selline, mille liikmeid ühiskond aktsepteerib. IRLi esimehe sõnul peaks komisjoni eesmärk olema erakondade rahastamise teemaliste ettepanekute väljatöötamine, mitte viimastel päevadel teravalt päevakorda tõusnud erakonna annetuste teema tapmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles