NATO ja afgaanide üllatusrünnak lõppes pantvangide vabastamisega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsis Lausanne'is asuva abiorganisatsiooni Medair esindus Afganistani pealinnas Kabulis. Hoone ees seisab jäätisemüüja.
Šveitsis Lausanne'is asuva abiorganisatsiooni Medair esindus Afganistani pealinnas Kabulis. Hoone ees seisab jäätisemüüja. Foto: SCANPIX

Afganistanis eelmisel nädalal röövitud abitöötajad pääsesid ööl vastu tänast vabaks tänu NATO ja Afganistani siseministeeriumi vägede ühisrünnakule.

Vabadusse pääsenute seas oli kaks välismaalasest naisarsti (28-aastane Helen Johnston ja 26-aastane Moragwe Oirere) ja nende kaks afgaanidest kolleegi, vahendas AP.

Kohalike ametnike kinnitusel sai kella 1 paiku (kohaliku aja järgi) alanud rünnakus surma viis mässulist, NATO teatel oli hukkunuid seitse.

USA juhitavate koalitsioonivägede pressiesindaja kolonelleitnant Jimmie Cummingsi sõnul lendas päästemeeskond kopteriga kohale enne koitu ja tegi kindlaks, et pantvangid on tõesti seal.

Pantvangistajad olid relvastatud erinevate tulirelvadega, mille seas olid ka Kalašnikovi automaadid (AK-47). Kolonelleitnant Cummingsi sõnul olid röövijateks Talibaniga seotud terroristide grupeering.

Relvastatud mehed võtsid Šveitsi Medairi töötajad Kirde-Afganistanis Badakhshani provintsis pantvangi 22. mail. Abitöötajad liikusid ringi ratsa, kuna tulvaveed olid teed ära lõhkunud.

Badakhshani provintsi asekuberneri Shams ul-Rahmani sõnul hoiti pantvange kinni Shahri Buzurgi rajoonis Gulati külas. Tegemist on mägise ja metsaga kaetud alaga Tadžikistani piiri lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles