«Keskpäevatund»: Keskerakond ja Reformierakond on üha sarnasemad

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Toomas Huik

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» leidsid riigikogulane Juku-Kalle Raid (IRLi fraktsioon) ja eurosaadik Indrek Tarand ühiselt, et Keskerakond ja Reformierakond muutuvad üha sarnasemaks.

Saatejuht Ainar Ruussaar soovis külalistelt teada, kas nendegi arvates on Keskerakond ja Reformierakond muutumas üha sarnasemaks.

«Absoluutselt,» nentis Tarand.

«Seda on juba aastaid räägitud,» lisas Raid.

Ruussaare hinnangul tulevad sarnasused aga üha rohkem välja, sest peaminister Andrus Ansip vihjas, et kapo kuulab inimesi pealt ja tark inimene telefoniga ei räägi.

«Sama juttu on ajanud Keskerakond,» ütles Ruussaar.

Ruussaar nentis ka, et poliitikutel tunduvad närvid rahastamisskandaali tõttu täiesti läbi olevat.

«Muidugi. Peavadki olema. Kui neil vähegi mõistust oleks, siis nad teadnuks, et nii käitudes lähevadki närvid läbi,» sõnas Raid. «Asja teine pool on, et kui sellised asjad tulevad välja, siis pole riigis asjad hullusti ja see teeb inimesed ettevaatlikuks.»

Tarandi hinnangul ei tohiks öelda, et kõigil poliitikutel on närvid läbi. Kuid nüüd on tema arvates võimalus vaikival vähemusel.

«Ma väga loodan, et Reformierakonna liikmed ei tapa sõnumitoojat, vaid analüüsivad sõnumi sisu,» ütles Tarand.

Tarand tõi ka välja, et Reformierakond hakkab otsima tarkade kogu, mis nagu viitaks, et erakonnas tarku inimesi polegi.

«Reformierakonna peasekretär ütles implitsiitselt, et nende erakond koosneb lollpeadest, kes valivad juhtorganitesse veel lollimaid ja seetõttu peavad nad hakkama enda seast otsima tarku,» väitis Tarand.

Rahastamisskandaali sattunud Reformierakonna peasekretär Martin Kukk soovib moodustada partei paremaks toimimiseks ettepanekuid tegeva niinimetatud tarkade kogu, kuhu peaksid kuuluma tema sõnul sõltumatud ja pigem kriitiliselt meelestatud erakonna liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles