Eesmaa: olustik on ebakindel

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa.
Enn Eesmaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa nentis täna Keskerakonna volikogu istungil Eesti ja maailmapoliitikat analüüsides, et hetkel on olustik ebakindel ja rahvale isegi veidi hirmutav.

«Ma alustan Shakespeare mõttega – «Aeg on liigestest lahti». Selles lauses pole midagi riigivastast, kuigi minu tekstis on «aeg»kirjutatud suure algustähega,»rääkis Eesmaa. «Mõtlen seda, et kogu maailmas on olustik üsna ebakindel, nii pole välistatud sõja puhkemine Süürias ning Euroopa saatus võidakse otsustada juba 17. juunil Kreeka parlamendivalimistel.»

Eesmaa tõi välja, et Euroopa Komisjon andis Eesti majandusele ootamatult kriitilise hinnangu.

«Keskerakonda on alati häirinud näilisuse eksponeerimine, nüüd leiab see kõneainet kogu Euroopas. Valitsusel soovitatakse pöörata tähelepanu töötusele ning tuntakse muret eelarve-, tööturu- ja hariduspoliitika osas. Lisaks soovitatakse meile uusi, keskkonnalaseid makse. Eestil pole põhjust ülearuseks rahuloluks.»

«Eestil seisab järgmise aasta alguses ees ülitõsine probleem – kui palju tõuseb elektri hind vabaturule üleminekul. Mitmed asjatundjad räägivad 30- ja isegi 40-protsendilisest hinnatõusust,»rõhutas Keskerakonna aseesimees. «Keskerakonna fraktsioon esitas riigikogule eelnõu, mis aitaks elektri hinnatõusu šokki leevendada. Kuidas selle menetlemine läheb, on aga raske ennustada.»

Eesmaa võrdles hiljuti lahvatanud Silvergate’i juhtumit Gogoli kirjeldusega Venemaast, kus suure tulekahju puhul hakatakse vaigistama kellalööjat, mitte aga kustutama tulekahju.

«Mul on tunne, et rahvas on pettunud ja heitunud, sest riigi tippjuhid – peaminister ja ministrid käituvad arusaamatult. Märkima peab ka peaministri avaldust piiramatu inimeste pealtkuulamise osas. See teeb murelikuks, sest kes veel peaks siis kaitsepolitsei liigset jõudu ohjama kui mitte peaminister? Lõppenud pole ka elamislubade skandaal ning tuli välja, et IRL on võtnud oma liikmeteks valimatult kõiki, ka kriminaalse taustaga inimesi.»

Eesmaa väitel on Keskerakonna fraktsioon jätkuvalt riigikogus kõige aktiivsem fraktsioon. 

Täna toimub Tallinnas Rahvusraamatukogu väikeses saalis Eesti Keskerakonna volikogu VIII koosseisu IV istung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles