Eestlaste vastutusala Helmandis laieneb

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrull küla ümbruses.
Patrull küla ümbruses. Foto: Raigo Pajula

Eile kutsusid Helmandi provintsis teenivad Eesti kaitseväelased oma vastutusalal kokku nõupidamise, et otsida koos kohalike vanematega lahendusi julgeolekuolukorra parandamiseks.

Nõupidamisel tutvustati plaani, et kompanii vastutusala suureneb kontrollpunkti Asmadullah näol, kuhu jäävad teenima Ühendkuningriigi sõdurid.

Lisaks tuuakse eestlaste alluvusse kaks kohaliku Afganistani rahvuslike julgeolekujõudude kontrollpunkti.

«Vastutusala laiendamine võimaldab luua olukorra, kus erinevate julgeolekujõudude -  Afganistani armee, Afganistani politsei ja rahvusvaheliste koalitsioonipartnerite -  piirid on ühtlustatud ning kohalikul elanikkonnal on selgem arusaam, kes nende külas turvalisuse eest vastutab,» ütles jalaväekompanii Estcoy-14 ülem major Eero Aija.

Koalitsioonivägede ja vanemate nõupidamise kutsus kokku  Estcoy-14 ülem.

Nõupidamisele kogunes ligi paarkümmend ümbruskonna elanikku, et vahendada Afganistani julgeolekujõudude ja eestlaste esindajatele oma muresid ning soove.

Jätkuvalt on kohalike elanike sooviks see, et eestlased koos Afganistani julgeolekujõududega laiendaksid turvalist ala.

Major Aija rõhutas, et kõikide positiivsete arengute eelduseks on julgeolek ja stabiilsus, mis omakorda eeldab erinevate osapoolte tihedat koostööd mässuliste väljatõrjumiseks regioonist.

Taolised nõupidamised on juba traditsiooniks saanud. Estcoy-14 kavatseb kohtumistega jätkata, et tagada piisav suhtlus kõigi osapoolte vahel ning saada vahetut tagasisidet olukorra kohta piirkonnas.

Alates mai keskpaigast tagab Estcoy-14 Lõuna-Afganistani rahutus Helmandi provintsis kohalike elanike julgeolekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles