Domodedovol peeti kinni Ukraina politoloog

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domodedovo reisiterminali sisevaade
Domodedovo reisiterminali sisevaade Foto: SCANPIX

Moskvas Domodedovo lennuväljal peeti täna hommikul kinni Ukraina politoloog Oleksandr Solontai, kinnitas opositsioonilise Solidarnosti esindaja Mihhail Šneider Interfaxile.

Solontai pidi rääkima Solidarnosti aktivistidele poliitilisest olukorrast Ukrainas. Seda, miks piirivalvurid ukrainlase kinni võtsid ja lennuvälja isolaatorisse paigutasid, ei põhjendatud, lisas Šneider.

Hiljem öeldi, et Solontai kohta kehtib sissesõidukeeld ja ta saadetakse Ukrainasse tagasi. Ukraina kodanik lendab kodumaale tagasi 10. juunil ja selle piletiga, mille Solidarnost talle oli varem ostnud. Tema dokumendid antakse lennuki meeskonnale ja saadetakse Šneideri sõnul Kiievisse.

Opositsiooni esindajad nimetasid 31-aastase Solontai kinni pidamist ebaseaduslikuks ja põhjendamatuks.

Inimõiguslase Lev Ponomarjovi kinnitusel esitas ta piirivalvurite tegutsemise kohta prokuratuuri juba ka kaebuse. Tema kahtluste järgi on juhtunu taga Vene eriteenistus.

Vene korrakaitsejõud pole juhtunu kohta ametlikku kommentaari andnud.

Solontai on Ukrainas poliitilise hariduse instituudi programmi «Praktiline poliitika» direktor. Aastatel 2006-2010 kuulus ta Taga-Karpaatia oblasti nõukogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles