Tarmo Miilits: tuleks testida juhikandidaatide vaimset võimekust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Miilits
Tarmo Miilits Foto: Peeter Langovits

Liiklushuligaanide arvu piiramiseks tuleks muu hulgas hakata testima juhikandidaatide vaimset võimekust, enne kui nad autokooli pääsevad, leiab politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja korrakaitse alal Tarmo Miilits.

Miilits ütles ETV saates «Terevisioon», et reeglina on liiklushuligaanid 16-30 aastat vanad, kõige agressiivsemad liikluses on aga alla 24 aasta vanused juhid, vahendab ERR Uudised.

«Tõepoolest, mängivad rolli ka nende vaimsed võimed, ehk siis mis peegelduvad kindlasti ka nende haridustasemes,» sõnas Miilits. «Väga paljud sellised rikkujad on põhiharidusega või algharidusega. See võib-olla annab sellise signaali, et peame hakkama tegema võib-olla vaimse võimekuse teste enne seda, kui üldse juhikandidaadid autokooli pääsevad või lisaks autojuhi teadmiste ja oskuste testile tuleb hakata ka vaimse võimekuse teste tegema, sellepärast, et tõesti on tugev seos ka nende isikute vaimse võimekusega, et miks nad nii teevad.»

Tänane Postimees kirjutab, et 1. juuni seisuga oli liikluses hukkunute arv 42. Kuna liikluses hukkunute arv oli aasta esimestel kuudel väga kõrge, karmistas politsei aprillis järsult liiklusjärelevalve taktikat ning käes on ka esimesed edusammud – viimase kahe kuu liiklusstatistikas püsib hukkunute arv võrdväärsena kahe aasta taguse rekordaastaga, mil meie teedel hukkus liikluses «vaid» 79 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles