Rahvaloenduse tulemusi hakkab sügisel arutama ka riigikogu täiskogu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvaloenduse esialgsete tulemustega tutvunud riigikogu sotsiaalkomisjon kavatseb loendusandmete arutamist jätkata, eraldi võetakse rahvaloenduse tulemused sügisel arutlusele ka parlamendi täiskogus.

Sotsiaalkomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv esimees Margus Tsahkna ütles Postimehele, et kuigi Eestis kahanes rahvaarv vähem kui Lätis ja Leedus, valmistab 5,5-protsendiline langus siiski muret. Tema hinnangul peavad poliitikud tegema loendusandmetest tõsiseid järeldusi ja ühes sellega põhimõttelisi muudatusi poliitilistes otsustes, et aidata demograafilist olukorda parandada.

Eraldi tuleb Tsahkna sõnul tähelepanu pöörata laste ja perede poliitikale. «Rahvaloenduse andmed näitavad, et meie ühiskond vananeb ja laste osakaal väheneb. Kuigi praegu pole tööealiste inimeste osakaal oluliselt muutunud, hakkab ka see tulevikus langema,» lausus ta.

Samuti peab sotsiaalkomisjon Tsahkna sõnul luubi alla võtma rahvatervise probleemid. Ta viitas, et kui rahvaloenduse andmetel on Eestis kuni 40. eluaastani mehi naistest rohkem, siis hiljem naiste osakaal kasvab. Samas on riigil tema sõnul võimalik palju teha, et nooremate inimeste riskikäitumist muuta.

Tsahkna lisas, et teema olulisuse tõttu kavatseb IRLi fraktsioon teha sügisistungjärgu algul ettepaneku arutada rahvaloenduse tulemusi ka olulise tähtsusega riikliku küsimusena parlamendi täiskogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles