ERR.ee: Kadri Liik ja Rein Raud hindasid presidendi kõnet kõrgelt

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik.
Kadri Liik. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juhataja Kadri Liik ja Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud nimetasid president Toomas Hendrik Ilvese aastapäevakõnet väga asjakohaseks ja riigi olukorra pärast südant valutavaks, teatas

ERR Uudised

.

«Minu meelest selle kõne rõhuasetus oli selgelt demokraatia küsimusel - et kui oluline on ikkagi usalduslik suhe rahvaga,» rääkis Liik. «Tegelikult oli see väga hea kõne ja ta pani paika väga õiged aktsendid - ühest küljest ta andis mõista, et ei tasu oma poliitikuid süüdistada kogu selles hirmsas olukorras, milles me oleme, sest et selle juurpõhjused on meist väljaspool.»

Tallinna Ülikooli rektori Rein Raua sõnul oli presidendil võrdlemisi karm valik - kas pidada pidupäevakõne või rääkida olukorrast riigis.

«Ma arvan, et ta tegi väga õige valiku,» rääkis Raud. «Mulle isiklikult jäi kõige rohkem kõlama mõttena, mis võib-olla ei olnud korduvalt üle rõhutatud, et tegelikult me oleme kõik kaasvastutavad. Sellepärast, et me oleme talunud sellist poliitilist kultuuri, mis võimaldab lihtsate ja populistlike loosungitega saada võimu juurde, hakata seda teostama ja sellest tulenevalt ka olla ka oma lihtsate lubaduste pantvangis, mis omakorda võib jälle probleeme võimendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles