Clinton väljendas muret pingete üle Armeenia-Aserbaidžaani piiril

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton koos Armeenia kolleegi Eduard Nalbandjaniga eile.
USA välisminister Hillary Clinton koos Armeenia kolleegi Eduard Nalbandjaniga eile. Foto: SCANPIX

Lõuna-Kaukaasias ringsõidul viibiv USA välisminister Hillary Clinton väljendas tõsist muret pingete pärast Armeenia-Aserbaidžaani piiril.

Clintonile räägiti eile Jerevanis Armeenia ja Aserbaidžaani sõdurite kokkupõrkest, kus sai surma kolm armeenlast, vahendas AFP.

«Ma just kuulsin sellest intsidendist,» ütles ta ajakirjanikele. «Olen väga mures pingete suurenemise ohu tõttu ja noorte sõdurite ja süütute tsiviilelanike mõttetu hukkumise pärast,» ütles ta.

«Jõu kasutamine ei lahenda Mägi-Karabahhi konflikti ja seepärast ei tohiks jõudu kasutada,» ütles Clinton ühisel pressikonverentsil Armeenia välisministri Eduard Nalbandjaniga.

Täna teatasid Armeenia ja Aserbaidžaan ööl vastu tänast aset leidnud järgmisest piirikonfliktist. Selle tagamaid kirjeldasid mõlema riigi ametiisikud aga täiesti erinevalt. Intsidendis sai surma viis aseri sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles