Tänane koolipäev jäi mitmes koolis viimaseks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa põhikool.
Tihemetsa põhikool. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

See õppeaasta jäi viimaseks seitsmele alg- ja põhikoolile. Näiteks lõpetab tegevuse Sillamäe Astangu kool, Tihemetsa põhikool Pärnumaal ning Pikakannu põhikool Võrumaal.

Saaremaal asuv Aste põhikool ja Kaarma kool lõpetavad samuti tegevuse, kuid nende kahe asemele luuakse uus kool, mis kannab Aste põhikooli nime.

Läänemaal sulgeb uksed Tuudi algkool, mis liidetakse Lihula gümnaasiumiga. Järvamaal asuva Kabala lasteaia ja Kabala põhikooli tegevus lõpetatakse ja moodustatakse uus Kabala kool-lasteaed.

Haridus- ja teadusministeeriumist kinnitati, et sel aastal avatavatest uutest koolidest on tänaseks päevaks saanud koolitusloa ainult Viljandi Gümnaasium ja Sillamäe Gümnaasium, kuid eeldatavasti saavad ka teised planeeritud uued koolid koolitusload.

Nendeks on lisaks eelpool nimetatutele näiteks Võrumaal asuv Erakool Pikakannu, Tallinna Vene Lütseum, Nõva lasteaed-põhikool, Erakool Garant, Rakvere Lille kool, kuhu tuleb juurde lasteaiaosa, Tallinna Toomkool ja Tartu Rahvusvaheline kool, kuhu tuleb samuti juurde lasteaiaosa.

Kuni kohtuvaidluse lõppemiseni on seisma pandud Pühajärve põhikooli sulgemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles