Simmermann: Ilvese Riiga sõidutamiseks tuli ületada hulk takistusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendtrik Ilves ja Evelin Ilves minemas riigivisiidile Läti vabariiki.
President Toomas Hendtrik Ilves ja Evelin Ilves minemas riigivisiidile Läti vabariiki. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves sõitis täna rongiga riigivisiidile Lätisse, kuid Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul tuli selle teoks saamiseks ületada hulk takistusi.

Simmermann rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et esialgu taheti kasutada natuke paremat rongi, aga see ei olnud lätlaste jaoks sertifitseeritud, vahendas ERR Uudised.

«Siis panime kõige vanema rongi, mis on võimalik, mis on Lätis tehtud ja töötab seal ka muudel liinidel,» selgitas Simmermann.

Rail Baltic tundub edenevat - kolm riiki moodustavad selle arendamiseks ühisettevõtte ja ka lätlased on asjast üha rohkem huvitatud, sest nii laheneks ka Riia ümbruse liiklusprobleemid.

«Ma ei saa kinnitada, et ettevõtjail oleks huvi Tallinna ja Riia vahelist rongiliiklust taastada,» nentis Läti transpordiminister Aivis Ronis ja lisas, et rongiliikluse taastamine on mõlema riigi raudtee-ettevõtete otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles