USA andmetel hukkus Al-Qaeda juhtivliige droonirünnakus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Yahya al-Libi.
Abu Yahya al-Libi. Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda tähtsuselt teine mees Abu Yahya al-Libi hukkus USA droonirünnakus, kinnitas Valge Maja teisipäeva õhtul juba varem levinud kuuldusi.

Valge Maja hinnangul on suurte kogemustega terroristi surm järjekordseks tugevaks hoobiks Al-Qaedale.

Pakistani luureametnikud teatasid, et riigi loodeosa rahutul hõimualal esmaspäeva varahommikul aset leidnud USA droonirünnakus sai tabamuse maja, kus viibis Al-Qaeda juhtivliige Abu Yahya al-Libi, kuid kindlad tõendid tema surma kohta puuduvad.

Ühendriikide ametnikud olid juba varem öelnud, et õhurünnaku sihtmärk oli Libi ja nad on tema surmasaamise osas «optimistlikud». Droon ründas kahe raketiga islamistide hoonekompleksi Mir Alis, mis asub Põhja-Waziristani pealinnast Miranshah'st 25 kilomeetrit idas.

«See oleks tugev hoop Al-Qaedale, kui tähtsuselt teine komandör kõrvaldatakse teist korda vähem kui aasta jooksul,» ütles USA tundmatuks jääda soovinud kõrge võimuesindaja.

Liibüa kodanik Libi kerkis terrorivõrgustikus tähtsuselt teisele kohale pärast seda, kui mullu augustis tapeti Atiyah abd al-Rahman, kes oli samuti Liibüa päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles