Fotod: Simmiga koostööd teinud Vene agendid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Zentsov
Valeri Zentsov Foto: kaitsepolitsei

Kaitsepolitsei avaldas täna riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simmi kontaktisikute Valeri Zentsovi ja Sergei Jakovlevi fotod.


Mõlemad mehed on Vene välisluureteenistuse SVR ohvitserid, kes kohtusid Simmiga vähemalt 15 välisriigis ja kellele riigireetur andis üle kogutud dokumendid.

Peaprokurör Lavly Lepa sõnul algatati koos Herman Simmiga kriminaalasi ka tema abikaasa Heete ning Jakovlevi vastu. Kui Herman Simm mõisteti täna süüdi ja Heete Simmi vastu kriminaalasi lõpetati, siis Sergei jakovlevi vastu jääb kriminaalasi käima. Lepp ei soostunud ütlema, mis saab Zentsovi kriminaalasjast.

Kaitsepolitsei peadirektori Raivo Aegi sõnul on Jakovlev rahvusvaheliselt tagasiotsitavaks kuulutatud, mis tähendab, et ta on tagasiotsitav ka Venemaal, kuid ta ei uskunud, et Venemaa välisteenistus hakkab tema väljaandmisel erilist initsiatiivi üles näitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles