Kaitseminister: Simmile määratud karistus on piisav

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo
Kaitseminister Jaak Aaviksoo Foto: Priit Mürk/Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo tõdes täna, et süüdimõistva otsuseni jõudmine Herman Simmi kohtuasjas näitab õiguskaitsesüsteemi head tööd.

«Riigireetmise süüdistusega kohtuprotsessid on reeglina väga keerulised, süüdimõistva kohtuotsuseni jõudmine on kinnitus õiguskaitsesüsteemi heast tööst,» ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo Postimees.ee’le.

«Simmi juhtumis saavutatud kokkuleppemenetlus on mõistlik ja tervitatav, sellega välditakse liigset negatiivset tähelepanu ja riigisaladuse täiendava lekke võimalusi. Arvestades Eestis kehtivaid karistusmäärasid, tuleb antud juhul pidada saavutatud kokkulepet mõistlikuks ning karistust piisavaks,» ütles Aaviksoo.

Ta lisas, et süüdimõistev otsus annab ka kaitseministeeriumile võimaluse selle juhtumi kohta vajalikke järeldusi teha.

Kaitseministeeriumile tekitatud materiaalse kahju osas, sealhulgas turvasüsteemide ümberehitamisest rääkides, minister teemat detailsemalt kommenteerida ei saanud.

«Teemaga seotud asutused ja Eesti riik tervikuna on Simmi juhtumist palju õppinud, tehtud või tegemisel on mitmeid ümberkorraldusi, et tundlik informatsioon oleks vaenulike silmade eest senisest paremini kaitstud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles