Peastaap: Aserbaidžaan suudaks okupeeritud alad 10 päevaga vabastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiigelsuur Aserbaidžaani lipp pealinnas Bakuus.
Hiigelsuur Aserbaidžaani lipp pealinnas Bakuus. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani relvajõud suudaksid kümne päevaga vabastada Armeenia vägede okupeeritud territooriumid, ent ei tee seda vaid soovimatuse tõttu vallandada uut verevalamist, teatas armee peastaap täna.

«Aserbaidžaani armee on mis tahes hetkel suuteline vabastama oma maad sõjalisel teel. Piisab vaid kümnest päevast, et Aserbaidžaani relvajõud jõuaksid meie okupeeritud maad vabastades riigipiirini Iraani ja Armeeniaga,» vahendas telekanal ANS peastaabi seisukohavõttu.

«On vaid üks põhjus, mis meid selle sammu eest hoiab – selleks on verevalamine ja ohvrid.»

Telekanal näitas teate järel reportaaži ühes kaitsetööstusettevõttest, kommentaarides osutati, et sõjatööstusettevõtted võimaldavad kindlustada vabariigi relvajõududele laia valiku relvastust ja laskemoona.

Sel nädalal on Aserbaidžaani-Armeenia konfliktipiirkonnas aset leidnud mitu tulevahetust, hukkunud on vähemalt kaheksa sõjaväelast.

USA välisminister Hillary Clinton väljendas kolmapäeval Bakuus muret pingete ägenemise pärast Mägi-Karabahhis ning kutsus Aserbaidžaani ja Armeeniat järgima 1994. aastal kehtestatud relvarahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles