Kuluhüvitiste kärbe katab saadikute palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kui riigikogu võtab homme vastu riigikogu liikme staatuse seaduse muudatused, kärpides lubatud kuluhüvitisi 10 protsendini parlamendiliikme ametipalgast, ei teki kantseleil probleemi palgaraha leidmisega.

Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul kinnitas, et nimetatud kärped katavad parlamendiliikmete palgatõusu ning varasemate koosseisude parlamendipensioni tõusu osa.

Riigikohtu otsusega keelati parlamendil oma töötasu külmutamine, kuid just selle arvestusega oli kantseleile antud tänavuses eelarves saadikute palgaraha. Täna avaldatud statistikaameti andmete põhjal oli mullu viimases kvartalis keskmine palk 13 117 krooni, mis tähendab, et riigikogu lihtliikme palk tõuseb 3388 krooni - praeguse 49 080 krooni asemel 52 468 krooni.

Samas oli eelarves arvestatud kuluhüvitiste 30-protsendilise määraga. Täna läbis riigikogus teise lugemise eelnõu, millega vähendatakse kuluhüvitisi 10 protsendile parlamendiliikme ametipalgast.

«Kuigi riigikogu 2009. aasta eelarvet on kokku kärbitud 16 protsenti, oleme teinud kõik selleks, et oma eelarve raamides hakkama saada ja riigile lisakohustusi mitte tekitada,» sõnas Sibul.

Parlamendiliikmete palkadeks kulub tänavu 71, 2 miljonit krooni, kuluhüvitisteks prognoositavalt 8,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles