Taani uus seadus lubab geipaaridel kirikus abielluda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani parlament
Taani parlament Foto: SCANPIX

Geide õiguseid toetavas Taanis võeti täna vastu seadus, mis lubab homoseksuaalsetel paaridel riigi Evangeelses Luteri Kirikus abielluda

Seaduseelnõu esitati Taani vasaktsentristliku valitsuse poolt sellel aastal. 179-kohalises parlamendis hääletasid 82 liiget seaduse poolt, 24 olid vastu, kaks keeldusid hääletamast ja ülejäänud liikmed ei olnud kohal, vahendab AFP.

Taani oli maailma esimene riik, kes lubas 1989. aastal geipaaridel abiellu astuda. Homoseksuaalidel on varem olnud õigus saada kirikupoolne õnnistus, kuid täna võeti vastu seadus, mis lubab neil täieõiguslikult kirikus abielluda.

«Nüüd on samast ja erinevast soost paarid võrdõiguslikud. See on suur samm edasi,» ütles Taani kirikuminister Manu Sareen.

Sellegipoolest võivad pastorid geipaaride laulatamisest keelduda, kui see on vastuolus nende isiklike uskumustega.

Ainuke partei, kes hääletas seaduse vastu, oli populistlik Taani Rahvapartei, kes jäi kindlaks, et abielu on kristlike tõekspidamiste järgi liit mehe ja naise vahel ning kirikut ei tohiks sundida laulatama homoseksuaalseid paare.

2009. aastal anti Taani homoseksuaalidele õigus lapsi adopteerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles