Ministeerium kaalub 371 eurost toetust lasterikaste perede vanematele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed lasteaias.
Lapsed lasteaias. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalministeerium on koostamas peretoetuste ja teenuste kontseptsiooni ehk rohelist raamatut, milles kaalutakse 371 euro suuruse lapsehoiuteenuse toetuse pakkumist lasterikaste perede vanematele.

Ajakirjanik Nils Niitra kirjutas tänases Postimehes, et lasterikastele peredele pole piisavalt toetusi ning tõi välja, et need sõltuvad pere sissetulekust, kuigi toetust ei vaja ainult need, kelle sissetulek on kasin.

«Tõepoolest, paljulapselised pered võivad vajada rohkem tuge, et vähendada vanemate hoolduskoormust ja tõsta pere toimetulekut, mistõttu on oluline roll peret toetavatel meetmetel,» tõdes sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna nõunik Hanna Vseviov. «Oleme seda meelt, et peredele suunatud toetusi ja teenuseid on oluline vaadelda terviklikult.»

Seetõttu on ministeerium koostamas peretoetuste ja teenuste kontseptsiooni ehk rohelist raamatut.

«Selle raames analüüsime näiteks lapsehoiusüsteemi ning pöörame sealjuures tähelepanu lapsevanemate hoolduskoormusele erinevat tüüpi peredes, sh lasterikastes ning mitmikega peredes,» tõi Vseviov välja. «Näiteks ühe võimalusena analüüsime ja kaalume 371 euro suuruse lapsehoiuteenuse toetuse pakkumist ka lasterikaste perede vanematele nagu toimib hetkel raske või sügava puudega lapse seadusliku esindaja või hooldaja toetus.»

Vseviov lisas, et täpsematest valikutest saab rääkida pärast põhjalikumaid analüüse ja rohelise raamatu valmimist.

Vseviovi sõnul toetatakse ka praeguses riiklike peretoetuste süsteemis enim just paljulapselisi peresid, näiteks makstakse seitsme ja enama lapsega pere vanemale seitsme- ja enamalapselise pere vanema toetust 168,74 eurot kuus.

«Kuid toetuste kõrval on kindlasti suurperede abistamisel vajalikud ka erinevad teenused,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles