Ajakirjandus: Breivik läheb vangi igal juhul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik eile Oslo kohtusaalis.
Anders Behring Breivik eile Oslo kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Norra võimud kohandavad range režiimiga vangla ühte tiiba psühhiaatriaosakonnaks, et massimõrvar Anders Behring Breivik sinna panna, kui ta peaks süüdimatuks tunnistatama, teatas ajakirjandus täna.

Ajalehe VG veebilehel öeldakse, et ühtki Norra olemasolevatest psühhiaatriaasutustest ei peeta Behring Breiviki jaoks küllalt kindlaks.

Kui möödunud aasta juulis 77 inimest tapnud Behring Breivik süüdimatuks tunnistatakse, läheb ta Ila vangla vastvalminud osakonda. Ilas on ta olnud ka kohtuprotsessi ajal.

«Me ehitame Ilasse uut üliturvalist haiglat,» ütles asetervishoiuminister Robin Koss.

Paremäärmuslane Behring Breivik ise eelistaks, et ta süüdivaks tunnistatakse, sest nii oleks ta enda arvates tema vaadetel inimeste silmis rohkem kaalu ja temasse ei suhtutaks lihtsalt kui hullumeelsesse.

Süüdivaks tunnistamise korral ootab teda maksimaalne – 21-aastane vanglakaristus, mida on võimalik pikendada, kui teda selle järel ikka veel ühiskonnale ohtlikuks peetakse.

Kohtuotsust on oodata 20. juulil või 24. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles