Süüria uus massimõrv täidab Annani õudusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kofi Annan täna ÜRO Peaassambleel.
Kofi Annan täna ÜRO Peaassambleel. Foto: SCANPIX

ÜRO ja Araabia Liiga erisaadik Kofi Annan väljendas täna õudu Süüria järjekordse massimõrva üle ja nõudis, et president Bashar al-Assad üha teravneva konflikti tagajärgede eest vastutaks.

Annan ütles ÜRO Peaassambleele, et Süüria kriis muutub üha hullemaks ja kui otsustavat pööret ei tule seisavad ees «jõhkrad repressioonid, veresaunad, usuvägivald ja isegi üleüldine kodusõda».

Kohtumise keskseks teemaks kujuneski Süüria Al-Kubeiri külas aset leidnud tapatöö. Al-Kubeir on väike sunniitide enklaav riigi keskosas, kus režiimimeelsed maakaitseväelased tapsid eile vähemalt 55 inimest, kellest mitukümmend olid naised ja lapsed.

«Nende kuritegude süüdlased tuleb vastutusele võtta. Me ei saa lubada, et massimõrvad muutuvad osaks Süüria igapäevaelust,» rõhutas Annan 193 riigi esindajaist koosneva auditooriumi ees.

Ta nõudis jõulisemaid rahvusvahelisi samme, et sundida Süüria võime täitma rahuplaani, millest nad seni on kõrvale hiilinud. Rahvusvaheline kogukond on rahuplaani taha koondunud, kuid «nüüd tuleb viia see ühtsus uuele tasandile».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles