Mehhikos leiti veokist 14 surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud Mehhiko sõdurid.
Relvastatud Mehhiko sõdurid. Foto: SCANPIX

Eile leiti Mehhiko kirdeosas asuvas linnas ühest mahajäetud veoautost 14 tükeldatud laipa, ütlesid süüdistajad AFP-le.

Politsei leidis 11 mehe ja kolme naise surnukehad keskpäeval ühest laadungit vedanud veokist, mis oli ebaseaduslikult pargitud Ciudad Mante linnavalitsuse maja juurde.

Kümne tuhande elanikuga Ciudad Mante linn asub Tamaulipase osariigis 370 kilomeetrit Mehhiko pealinnast. Aprilli keskel leidsid politseinikud samas linnas kümme surnukeha, osal laipadel pea maha raiutud.

Politsei leidis ka sündmuskohalt teki, mille sisse oli mähitud sõnum tapjatelt, kuid ametnikud keeldusid täpsemaid detaile avaldamast.

Kohaliku meedia andmetel parkis üks mees veoki keset päeva linna kõige rahvarohkemale tänavale ja seejärel jalutas minema.

Politseinikud ja sõdurid blokeerisid pärast laipade avastamist kogu piirkonna.

Tamaulipase osariigis USA-Mehhiko piiri ääres on toimunud ägedad sõjad Gulfi narkootikumide kartelli ja Zetade vahel. Zetad olid narkovastased eriüksused, kes liitusid Gulfi kartelliga 1990. aastate keskel. Hiljem moodustasid nad oma kartelli.

Rohkem kui 50 tuhat inimest on tapetud alates president Felipe Calderoni 2006. aastal algatatud sõjaväelisest kriminaaljõukude mahasurumisest. Enamus lahinguid on toimunud konkureerivate kartellide vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles