Ukraina plahvatuste korraldajad võivad olla seotud kolme vana terroriaktiga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina miilitsatöötajad Dnipropetrovskis 28. aprillil, mil linna raputas neli plahvatust.
Ukraina miilitsatöötajad Dnipropetrovskis 28. aprillil, mil linna raputas neli plahvatust. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse töötajad oletavad, et Dnipropetrovski aprillikuiste plahvatuste korraldamises kahtlustatav nelik on seotud ka kolme terroriaktiga aastal 2011.

Tänavu aprillis raputas Dnipropetrovskit neli plahvatust, milles sai viga 30 inimest, kirjutab tänane Kommersant-Ukraina. Korrakaitsejõud nimetasid juhtunut terroriaktiks.

31. mail teatasid julgeolekuteenistus, siseministeeriumi ja peaprokuratuur uurimise lõpetamisest ja nelja kahtlustatava vahistamisest. Nende seas on ülikoolis õppejõuna töötanud Viktor Sukatšjov, keda uurijad peavad ettevõtmise ideoloogiks ja organisaatoriks.

Ajalehe andmetel kahtlustavad uurijad, et sama neli on seotud terroriaktidega Harkivis ja Zaporožjes oktoobris 2011 ning Dnipropetrovskis sama aasta novembris.

Üleeile kinnitas Dnipropetrovski oblasti prokurör Natalja Martšuk, et plahvatused aprillis 2012 ja novembris 2011 korraldasid ühed ja samad inimesed ning nad on selle ka üles tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles