Kirsman: rahanappus sunnib pensioni teenimist laste saamisele eelistama

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kirsman.
Enn Kirsman. Foto: Peeter Langovits

Eesti Lastevanemate Liidu juhatuse esimees Enn Kirsman ütles täna riigikogus peetud ümarlaual, et teise, kolmanda või neljanda lapse saamist sunnivad ära jätma rahalised kaalutlused.

«Väga paljud naised mõtlevad selle peale, et kas tõsta Eesti rahva iivet või teenida endale pensioni. Ma arvan, et me ei saa neile heita seda, et nad on valinud pensioni teenimise tee,» ütles Kirsman.

Sellele lisandub ka fakt, et lastele mõeldud toetused on viimase 10-15 aasta jooksul jäänud praktiliselt samaks. «Viskan õhku ühe võrdluse - kui võrdleme kümne aasta tagust pensionit ja lasteteotust, siis millised on need täna?» küsis Kirsman.

«Eesti juhid on tagunud endale vastu rinda, et me ei ole pensione kärpinud, aga lastele mõeldud toetuste kohta ei saa sama öelda.»

Kirjsman soovitas poliitikutel astuda samme, mis tõstaksid lapsevanemaks olemise tähtsust ja tagaks elamisväärse elukeskkonna ka väljaspool pealinna. «Meie maal maksame sama palju maksu kui linnainimesed, siis miks me ei saa sama palju teenuseid?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles