Tsahkna: lisahääl lapse eest muudaks erakondade kivistunud prioriteete

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu liige Margus Tsahkna (IRL) ütles täna riigikogus peetud ümarlaual, et rahvastiku kasvu nimel tuleb erakondade programmidesse tuua rohkem noortele peredele suunatud lubadusi.

«Eestis oli viimastel valimistel 913 000 valijat, aga reaalselt käis valimas 580 000 inimest. Eestis on 407 614 pensionäri. Täiesti arusaadavatel põhjustel on erakonnad viimase kahekümne aasta jooksul suunanud oma tähelepanu rohkem pensionäridele, aga meie tulevik seisneb noortes,» ütles Tsahkna.

Ta selgitas, et Eestil on küll olemas laste ja perede riiklik arengukava aastateks 2012-2020, kuid vaid vähestel seal püstitatud eesmärkidel on taga rahaline kate.

Selle olukorra muutmiseks soovib IRL ellu viia mõttetalgutel sündinud idee anda valimisõigus igale kodanikule tema sünnist saadik. «Kui natuke süüvida, siis selles võib olla peidus lahendus, mis muudab paradigmat laste ja perede suunas. Loomulikult nõuaks selline õigus põhiseaduse muudatust. Meie hinnangul lisanduks valijate hulka sellega 260 000 kuni 280 000 häält.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles