Putin allkirjastas meeleavaldajate trahvide tõstmise eelnõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: AP / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas täna vastuolulise eelnõu, mis tõstab demonstratsioonides osalemise trahve, hoolimata inimõigusaktivistide palvetest seadusele veto panna.

«Ma kirjutasin eelnõule alla ja vaatasin üle materjalid, mille duuma mulle saatis,» ütles Putin ja lisas, et see oli kooskõlas Euroopa seadustega, vahendab AFP.

Avalik teadaanne saabus mõned päevad enne Venemaa opositsiooni plaane korraldada meeleavaldus Putini võimulenaasmise vastu.

Võimutseva Ühtse Venemaa partei poolt toetatud eelnõu järgi on maksimaalne trahv protesti korraldajatele miljon rublat (ligikaudu 26 tuhat eurot) ja osalejatele kuni 300 tuhat rublat (ligikaudu 7200 eurot).

Aktivistid ja inimõiguste kampaanias osalejad on eelnõu hukka mõistnud ja palunud Putinilt sellele veto panna.

Venemaa inimõiguste ametkonna õigusvahemehe Vladimir Lukini sõnul on eelnõu «rutakas, vastuoluline, puudub kindel kontsept ja täpsed kriteeriumid.»

«See ainult halvendab olukorda ja ärritab opositsiooni,» ütles ta sellel nädalal.

Putin lausus, et ta otsustas eelnõule alla kirjutada pärast seda, kui ta kuulis presidendi nõuniku Fedotovi muret valitsusväliste organisatsioonide moodustamise pärast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles