Ministeeriumid peavad suvepäevi augustis

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel võtab enamik ministeeriume suvepäevade korraldamise ette.
Sel suvel võtab enamik ministeeriume suvepäevade korraldamise ette. Foto: Toomas Huik

Sel suvel korraldab enamik ministeeriumidest suvepäevad või muu nimetusega ühisürituse, et aga üritused on plaanitud augustisse, ei osata veel öelda eelarvet, osalejate arvu ega sageli isegi programmi.

Küll aga kiirustasid kõik ministeeriumide pressiesindajad kinnitama, et iga osaleja peab oma taskust ka midagi maksma.

Täpseim planeerimine on rahandusministeeriumis - suvepäevad toimuvad augusti esimesel nädalavahetusel Lääne-Virumaal. «Ürituse eelarveks on arvestatud umbes 45 eurot inimese kohta. Sellest 12 eurot on osalustasu, mille iga osaleja ise maksab,» teatas pressiesindaja Liisi Poll. «Plaanis on võistlused meeskondade vahel ja õhtune meelelahutusprogramm.» Osalejate arvu veel ei teata.

Siseministeeriumi suvepidu toimub augusti alguses Pedase puhkekeskuses. «Peo eelarve ei ole veel paigas, kuna see sõltub osavõtjate arvust ja registreerimine alles käib. Samuti on programm ettevalmistamisel,» sõnas pressinõunik Kadri Talvistu. Küll aga on otsustatud osavõtutasu suurus, mis on oma töötajatele 13 eurot ja kaaslasele 16 eurot.

Põllumajandusministeeriumis on traditsiooniks kujunenud korraldada oma töötajatele suvine motivatsioonipäev ja nii tänavugi augusti alguses. Avalike suhete osakonna juht Merike Lees kordas juba tuttavaid fraase: eelarve sõltub osalejate arvust ja see selgub mõned nädalad enne ürituse toimumist, kehtestatakse ka osavõtumaks.

Lees lisas, et tegemist on lihtsa üritusega, kus korraldatakse mänge, spordivõistlusi, viktoriine. Kus ja mis raha eest, ei osanud ta veel öelda. «Osalejate arvu kohta saab öelda nii palju, et kuigi oodatud kõik ministeeriumi inimesed, on tegelikult osalejaid palju vähem - eelmisel aastal oli neid 30 ringis.»

Kümme korda suuremalt võtab ette keskkonnaministeerium, mille suveseminar augustis toimub nii ministeeriumi kui ka haldusala töötajatele. «Seminarile oodatakse ca 300 osalejat. Ürituse eelarve sisse on hea tava kohaselt sisse arvestatud osalustasu,» kinnitas pressiesindaja Brita Merisalu. Toimumiskohta ja programmi veel pole teada.

Kaitseministeerium plaanib suvepäevad korraldada augustis Eisma külalistemajas. Ministeerium rahastab üritust osaliselt, märkis pressiesindaja Peeter Kuimet.

Haridusministeeriumil on kavas korraldada augustikuu lõpus uue õppeaasta eelne ühisüritus Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis. «Kuna see on riigile kuuluv õppeasutus, saab ürituse korraldada minimaalsete kulutustega,» sõnas pressiesindaja Rein Joamets.

Majandusministeeriumi suvepäevad toimuvad 24.-25. augustil Naissaarel. «Ministeerium rahastab suvepäevade korraldust osaliselt,» ütles avalike suhete osakonna juht Kalev Vapper, täpsustamata aga summa suurust. Ta kirjeldas, et tavaliselt tehakse suvepäevadel üsna palju sporti, korraldatakse mõned ühismängud, tutvutakse matkates kohalike vaatamisväärsustega ja igal aastal on kavas ka mõni heategevusüritus.

«Näiteks eelmisel aastal ehitasid MKM-lased Varbla puhkekülas mõne tunniga uhke kiviaia. Mida Naissaarel tegema hakatakse, see veel selgub. Muusikat on suvepäevadel teinud enamasti mõni kohalik bänd või plaadimasin,» märkis Vapper.

Sotsiaalministeerium teatas, et oma töötajatele suvepäevi ega mõnd muud suveüritust ei korraldata. Ka kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik teatas, et suvepäevi ei ole ministeerium korraldanud juba aastaid ja ka tänavu.

Justiitsministeeriumis pole suvepäevade osas veel väidetavalt mingeid otsuseid tehtud.

Välisministeerium Postimehe küsimustele ei vastanud.

Mullu korraldasid suvepäevi pooled ministeeriumidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles