Reporter.ee: presidendi soovitus kokku hoida leidis ballil järgimist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves Foto: Priit Simson / Postimees

President tundis kõnes muret demokraatia pärast rõhutas, et praeguses majandusolukorras keskendutaks Eesti tulevikku määravatele küsimustele, mitte valimiskampaaniatele ja poliitilistele mängudele.


Ingrid Rüütel tõstatas aga suure küsimuse, et mis asi on populism. «Kas rahva ootusele vastutulek on populism? Seda kõik kasutavad kui negatiivset asja. Kas see on see, mida rahvas ootab ja mida poliitikud ei tohi teha,» ütles Rüütel, vahendas Reporter.ee.

Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi ütles, et talle meeldis, kui president ütles, et ta on ka ise vastutav. «Minu meelest on see presidendi poolt öelduna päris eriline.»

«Ma ütleks ühe märksõna - solidaarsus,» ütles riigikohtu esimees Märt Rask. «Igaüks suudab lahti mõtestada selle sõna erinevalt, aga ma arvan, et ühtekuuluvus on lähiaja raskuste ületamise võta.»

President koputas ka ettevõtjate südametunnistusele, kes kritiseerivad küll avalikku sektorit, kuid on ise liigselt orienteeritud kiire kasumi saamisele.

«Ettevõtted rügavad rasketel aegadel küür seljas,» ütles ettevõtja Tiit Vähi. «Ei kaeba ega rõõmusta, aga peavad välja mängima. Need kes saavad välja mängida.»

Presidendi väljaütlemist Vähi ülekohtuseks ei pidanud ning sõnas, et hindab rohkem kutset koostööle ja solidaarsusele. «Ma arvan, et see on ka kutse dialoogile.»

«Presidendi sõnumis hoida ühte oli siiras soov ja jõud taga,» sõnas laulupeo «Märkamisaeg» korraldaja Margus Kasterpalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles