Ilvese Twitteri konto kogus kahe päevaga ligi 2000 uut jälgijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilvese Twitter
Toomas Hendrik Ilvese Twitter Foto: twitter.com

President Toomas Hendrik Ilvese Twitteri konto on pärast suurt vastukaja tekitanud postitusi kogunud vähem kui kahe päevaga ligi 2000 uut jälgijat.

Kui neljapäeva ennelõunal oli Ilvese Twitteri kontol veidi üle 3000 jälgija, siis reede õhtul kella 19.30 ajal oli jälgijate arv suurenenud 4828ni.

President Toomas Hendrik Ilves avaldas neljapäeva öösel oma Twitteri kontol mitu jõulises sõnastuses ingliskeelset kommentaari New York Timesis majanduskolumni kirjutava Krugmani Eesti teemalise blogisissekande kohta.

Krugman pani oma kirjutisele pealkirjaks «Eesti rapsoodia» ja ta seadis kahtluse alla, kas Eestit tuleks tuua eeskujuks kokkuhoiupoliitika edukuse näidisriigina. Blogis on kirjutise juures graafik, mis näitab Eesti majanduse olukorda viimastel aastatel. Krugmani hinnangul ei saa Eesti majanduse taastumist nimetada eduks.

Muu hulgas kirjutas riigipea «Ilmselt Nobeli preemia kaubanduse eest tähendab, et võid jutlust pidada rahaasjade teemal ning kuulutada minu riik «tühermaaks», «Aga tõesti, mida meie teame? Oleme ju vaid rumalad ida-eurooplased. Valgustamata. Ühel päeval me saame aru. Nostra culpa.» ning «Si*ume ida-eurooplaste peale -nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutavad.».

Ilvese sõnul olid tema sõnumid reakstioon Eesti pingutuste kaitseks.

Krugmani sõnul ei olnud Eesti riigipea pahameele pävinud blogisissekanne mõeldud rünnakuna Eesti vastu.

«Ma ei ole tegelikult jõudnud neid säutse lugeda – ja ma ei põle ka sellisest soovist igal juhul. Kuid on lihtsalt silmapaistev, et mu väga pehme blogipostitus – mis polnud mingi rünnak Eesti vastu, lihtsalt tähelepanek, et SKT on siiani kõvasti alla kriisieelset taset – kutsub esile sellist raevu,» ütles Krugman neljapäeval Eesti Päevalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles